неділю, 21 березня 2021 р.

22.03

 

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ВОДНИХ РЕСУРСІВ

Перегляньте відео.

        В Україні ми схильні думати, що брак питної води - проблема інших далеких країн. Але це не так. Хоча ми ще не відчуваємо цього щодня, тиск на наші прісноводні запаси і навколишнє середовище збільшується. До того ж, майже у всіх регіонах країни ми бачимо жахливе забруднення водойм, які забезпечують наші міста і села питною водою. Погане очищення і хлорування водопровідної води ставлять під загрозу наше здоров'я.

      Для того щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води, привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання, Генеральна Асамблея Організації Обднаних Націй в 1993 році ухвалила офіційне рішення про щорічне відзначення 22 березня Всесвітнього дня водних ресурсів.

    Правильне використання води допоможе в збереженні водних ресурсів, збільшить доступ до води для більшої кількості людейзнизить рівень її забруднення.

      Кожен з нас має можливість внести свій вклад до цієї справи. Наприклад у нашому повсякденному житті ми можемо виконувати прості, але важливі і ефективні дії, які допоможуть в вирішенні проблеми раціонального використання та зменшення рівня забруднення води, зокрема:

вчасно закривати кран на кухні чи у ванній кімнаті – це зберегти десятки літрів;

користуватися пральною чи посудомийною машинами лише при повному завантаженні;

віддавати перевагу душу замість ванної;

вимикати воду під час чищення зубів;

не використовувати фосфатні (фосфонатні) миючі засоби, і взагалі потрібно використовувати якомога менше хімічних засобів під час прибирання будинку. Миючі засоби, що містять фосфати, викликають цвітіння води в наших водоймах, що призводить до загибелі водної рослинності і тварин;

не засмічувати водойми побутовими відходами – це призводить до їх забруднення;

не мити автомобілі на берегах річок та озер, адже залишки бруду та нафтопродуктів потрапляють до водойм;

- не змивати ліки та сміття в каналізацію. Залишки їжі, косметики та іншої побутової сміття потрібно викидати в сміттєвий бачок.

Вода - дуже цінний та життєво необхідний ресурс. Не будьте байдужими до свого майбутнього, розпочинайте берегти воду вже сьогодні.

Бережімо воду!!! 

Немає коментарів:

Дописати коментар