неділю, 4 квітня 2021 р.

05.04.2021 р.

        Онлайн - уроки розпочинаємо о 9 год

Тема тижня: Навіщо їсти?

      5 квітня - Міжнародний День супу

Міжнародний день супу відзначають 5 квітня

Міжнародне свято - День супу відзначають в першій декаді квітня. Святкова дата з’явилася кілька років тому. Заходи за традицією включають популяризацію супу, як смачної і корисної для здоров’я страви.
Що може зігріти душу і тіло краще за тарілочку ароматного, гарячого супу? Особливо після напруженого робочого дня.
Суп зігріває шлунки населення Землі вже протягом майже 9000 років! Батьківщиною супу вважають Стародавній схід, де раніше за інших навчилися робити посуд, що підходив для його приготування. Важко перелічити всі види супів, винайдених за цей час людством. Міжнародний День супу відзначають щорічно 5 квітня. І не якого-небудь там нудного супу з пакетика або банки. Тільки свіжого, легкого, домашнього супу! Саме такий варіант найсмачніший, найароматніший та найкорисніший. Основа здорового харчування і головна рекомендація дієтологів для людей з різними шлунково-кишковими захворюваннями, тих, що стежать за калорійністю їжі і всіх, кому небайдуже власне здоров’я і самопочуття.
Що ж, День супу – це відмінний привід ... зварити суп. Якщо ви так і робите коженого дня, киньте виклик монотонності, спробуйте новий, незвичний рецепт і запросіть друзів покуштувати та оцінити ваш шедевр.  Щоб результат докладених зусиль вас не розчарував, зверніть увагу на кілька загальних рекомендацій з приготування супу. (Можливо, деякі з цих порад здадуться цікавими і більш досвідченим кулінарам).
6 секретів вдалого супу
1. Почніть з хорошого бульйону
Навіть не думайте кидати до каструлі з водою все, що під руку потрапить. Ключ до отримання дійсно гарного супу - міцний, натуральний бульон. Створіть хорошу основу для супу, будь то курка, яловичина, риба або овочевий бульйон, а потім додавайте всі інші продукти.
2. Використовуйте курячі крильця
Щоб приготувати гідний захоплення курячий суп, потрібно більше, ніж просто зварити курку в невеликій кількості води. Для хорошого курячого бульйону вам буде потрібно багато курячих кісток, бо саме вони надають бульйону характерного смаку. Найкраще для цього взяти курячі крильця, де кісточок цілком достатньо. Розріжте крильця на шматочки, щоб вони краще віддали смак і аромат при варінні.
3. Свіжість - перш за все
Намагайтесь не класти в свої супи консервовані овочі. Найкраще підійдуть свіжозібрані. Але, якщо не сезон, віддайте перевагу замороженим. Вони додадуть аромату вашої страви нотки весняної свіжості. Їх, до речі, можна самому заготовити влітку і восени.
4. Додавайте зелень в останній момент
Нікому не подобаються зів’ялі трави, які випаровуються в небуття, як тільки ви підносите ложку до рота. У супі, частіше за все, ви хочете, щоб трави надавали страві яскравості і свіжісті, чого не трапиться, якщо ви їх переварите. Тому, якщо ви хочете, щоб ваш суп був по-справжньому ароматним, додайте зелень в останній момент.
5. Терпіння - перш за все
Хороші речі дійсно трапляються з тими, хто вміє чекати, особливо коли мова йде про кулінарію. Велика частина успіху при варінні супу - це терпіння. Зачекайте, поки всі інгредієнти добре уваряться на повільному вогні.
6. Супи смачніше після «відпочинку»
Поставте каструлю з супом до холодильника на кілька годин, щоб всі смаки змішалися. Після того, як він постояв трохи, ви можете його знову розігріти і приступати до трапези. Обіцяємо, що це того варто.
Смачного!

 1. ЯДС МОВ (мовно - літературна галузь)

Тема: Збагачення словникового запасу. Створення коротких письмових повідомлень. 
 Завдання: 

1. Щоденні новини: дата, місяць, погода, пора року, тема тижня. 

2. Перейдіть за посиланням. Прочитайте слова, Поставте наголоси, поділіть слова на склади для переносу (усно)

https://drive.google.com/file/d/1SYqchJJmyMlsDQ9TtIynV4HfBJiiamXg/view?fbclid=IwAR0x6wayKhBA4syfEDD0slwufJrRz6fH4cmf-jo-YdyA6fWghY7cpjnv4XM

3. Буквар с. 55. Розгляньте малюнок. Поміркуйте, навіщо ми їмо? Для чого людині потрібна їжа?

Запишіть в зошит продукти, які ви бачите на малюнку за такою схемою:

Фрукти: ...., ...., ...

Овочі:..., ..., ....

Інші продукти:..., ..., ....

Запиши 1- 2 реченнями, яка їжа подобається тобі.

2. Українська мова

Тема: Структура тексту. Читання деформованого тексту. Письмо букв на позначення звуків. Запис окремих слів та речень відповідно до опрацьованих правил.

1. Навчіться вимовляти скоромку. 

Кричав Архип, Архип охрип,

Не треба Архипу кричати до хрипу.
2. Читаємо скдади.

3. Перегляньте відео. Ознайомтесь із структурою тексту. 

4. Опрацювати  буквар с. 56. 
5. Прочитай деформований текст. Виправ помилки. Роз'єднай слова, щоб утворився правильний текст. Запиши його. 
Попрацюємо з роздруківко. с. 116
Виконай фізкультхвилинку. 


3. Математика
Тема: Лічба об'єктів навколишнього світу в межах 100. Порядкова лічба. Попереднє і наступне число до будь якого числа в межах 100. Розв'язування життєвих задач з використанням математичних методів. 
Завдання: 
1. Запиши математичний диктант. Після останього запису відрахуй 4 клітинки вниз. 
В 5 клітинці посередині рядочка напиши    М. д.  (математичний диктант)
І починай записувати результати. 
2. Доповни числові ряди (письмово).
3. Порівняй числа (письмово).
Запам'ятай!!!


4. Попрацюй над логічним завданням. . Подумай, яке число буде наступним (усно)
5. Запам'ятай правила порівняння двоцифрових чисел. Порівняй числа. (усно)
6. Порівняй іменовані числа. Літри, кілограми, сантиметри дециметри. (письмово)
4. Образотворче мистецтво. 
Намалюйте свій улюблений фрукт 1 та овоч 1.
Для зразка подивись відео.  
















Немає коментарів:

Дописати коментар